Welke zwembadoverdekking of zwembadrolluik kiezen voor uw zwembad ? Gids zwembadoverdekkingen Azenco
16977
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16977,siteorigin-panels,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2
azenco-bien-choisir-son-abri-slider03

DE PERFECTE OVERDEKKING KIEZEN

azenco-bien-choisir-son-abri-slider01

DE PERFECTE OVERDEKKING KIEZEN

azenco-bien-choisir-son-abri-slider02

DE PERFECTE OVERDEKKING KIEZEN

De zwembadoverdekkingen van AZENCO beantwoorden aan uw eisen om uw zwembad te overdekken : bescherming, verwarming van het water en veiligheid.

Hoe kies ik mijn ideale overdekking ? Door rekening te houden met de ruimte van het bad, de plaats ten opzichte van het huis of simpelweg de eenvoudige bediening. Indien u wenst om uw zwembad te overdekken, is het logisch dat de keuze anders zal liggen als u op de buiten woont ten opzichte van een huis in een stad of centrumstad. Laat ons kijken naar de mogelijkheden om zijn bad te overdekken naargelang het type.

De vlakke overdekking

Licht, discreet, esthetisch, eenvoudig om te openen of te sluiten door 1 persoon, de vlakke zwembadoverdekking is manueel : geautomatiseerd of niet, zijn systeem van panelen in polycarbonaat zijn manueel demonteerbaar.

Abri de piscine plat

Lage Zwembadoverdekking

Mooi bekeken is de lage overdekking gebogen voor meer elegantie, maar evengoed zodat u kan zwemmen uit de wind . Deze telescopische of manuele overdekking kan evengoed geautomatiseerd worden. Indien u kiest voor een telescopische versie, weet dan rails aan de grond niet echt nodig zijn : Eens in elkaar gereden, is uw terras volledig vrij.

Abri de piscine bas

De hoge overdekking

Een comfort zonder gelijke, dat is wat een hoge zwembadoverdekking u biedt. Of dat het nu sneeuwt of regent, uw zwembad is altijd beschermd zoals een veranda dat doet, hij kan ook verwarmd worden, zodat u eronder kan zwemmen. Muraal aan het huis als een extra ruimte met toegang tot de tuin, of totaal onafhankelijk, de hoge overdekking geeft ruimte voor uw meubilair of uw planten zoals een echte wintertuin.

Abri de piscine haut

De hoge overdekking kan ook opengezet worden : een telescopische opening voor een volledige opening, schuifdeuren of standaard deuren, de oplossingen zijn meervoudig voor dit type van overdekking op maat. Als het een houten overdekking is dat u zoekt, weet dan dat de ramen volledig wegschuiven onder het dak.

Het mobiel terras : een innoverende overdekking dat veel plaats spaart

Geen plaats genoeg in de tuin ? De Pooldeck is innovatieve manuele terrasoverdekking . Ze is tegelijkertijd een overdekking voor uw zwembad, maar evengoed een terras om te vertoeven in uw tuin.

Abri de piscine : terrasse mobile

Zijn glijdende vloer in composiet hout bedekt het zwembad in gesloten toestand. Gemonteerd op wielen in teflon, kan hij een gewicht tolereren van minimaal 150kg/m² het is dus tegelijkertijd een overdekking voor een zwembad, maar evengoed een terras voor uw tuinmeubilair en uw bloempotten. Dus als u hem openmaakt, heeft u niets te verplaatsen !

U heeft eindelijk de keuze tussen een mobiele zwembadoverdekking, een telescopische, een manuele overdekking of 1 of 2 plateaus die opengaan over de lengte of breedte van uw zwembad al naargelang de plaats van uw tuin.

De lage overdekking, de hoge of een mobiel terras, iedere oplossing voor zijn zwembad te overdekken is direct een oplossing voor de beschikbare ruimte, het gebruiksgemak, de schoonheid en de veiligheid. Het rest u alleen nog de keuze te maken voor die overdekking die het beste past bij uw zwembad.

AZENCO helpt u met uw keuze te maken voor die overdekking die het beste past bij uw zwembad en uw verwachtingen en dit dankzij zijn expertise en zijn gepersonaliseerde studies.

 

De zwembadoverdekking, een veiligheidssysteem dat vertrouwen geeft
 
Wat zegt de wet ?
Sinds januari 2003, stelt de wet dat er een dispositief is van een normale veiligheid : de wet n°2003-09 van 3 januari 2003. Deze wet heeft als objectief de veiligheid te waarborgen van zwembaden zodat kinderen niet kunnen verdrinken.
Sinds 1 januari 2004, moet elke nieuw zwembad voor privé of publiek gebruik beveiligd zijn met een dispositief systeem.
Sinds 1 mei 2004, moeten alle bestaande zwembaden in verhuurde woningen evengoed deze verplichting volgen.
1 januari 2006, alle andere zwembaden worden onder dezelfde wet geplaatst en moeten voldoen aan de verplichting.
Alle overdekkingen van AZENCO beantwoorden aan de norm NF-P90-309.

Azenco